Va oferim suportul necesar pentru orice lucrare, avantajos si la termen. Verifica lista cu utilaje de inchiriat aici Inchiriaza utilajeColectare si management complet integrat feroase si neferoase

Logistica materiale pentru reciclare

Astazi, Metalcomp este o companie lider de piata care ofera la un nivel calitativ servicii de colectare si valorificare deseuri complexe (feroase, neferoase).

Compania colecteaza si valorifica deseuri de metale feroase (fier, oţel, inox si fonta) si deseuri de metale neferoase din care fac parte cupru, alama, bronz, aluminiu, plumb, hartie-carton, plastic. Firma opereaza prin puncte de lucru directe in zona de vest a tarii, unde se colecteaza deseuri metalice feroase. Locatiile directe de colectare sunt Arad, Vladimirescu, Macea, Siria, Ineu, Pecica, Lipova, Sinnicolaul Mic, Chisineu Cris si Oradea. Compania are si o retea de parteneri in Romania, astfel incat este posibila colectarea deseurilor pe care le aveti, indiferent daca sunteti localizati in Romania sau in Ungaria.

Metalcomp detine o structura tehnologica complexa ce permite procesarea unor cantitati de deseuri, in conditii de inalta calitate si volume foarte mari.

Contractele incheiate cu furnizorii nostri prevad amplasarea de containere pentru fiecare categorie de deseu, containere care in momentul umplerii sunt ridicate de catre noi cu mijloacele proprii de transport.

De la deseuri la fier si otel gata pentru procesare siderurgica

Echipament specializat pentru selectare si compactare deseuri in vederea pregatirii pentru selectie automatizata

Prin echipamentele pe care Metalcomp le detine, orice deseuri din materiale feroase (echipamente uzate, structuri metalice, autovehicule iesite din uz) devin in cateva minute fier si otel, materie prima feroasa pentru industria siderurgica.

Metalcomp detine echipamente complexe de procesare a autovehiculelor care debiteaza, macina si fac selectia computerizata a materialelor incluse in deseuri (fier, aluminiu, plastic, burete, cabluri, etc). Fierul rezultat este un fier de calitate superioara, pregatit pentru procesare la clientii nostri din industria producatoare de fier si otel.

Colectarea metalelor feroase este sustinută de sisteme de transport, procesare si expeditie proprii. Pentru eficienta acestui sistem societatea detine peste 100 containere si 8 autocamioane transcontainer. Sortarea deseurilor feroase pe categorii calitative internationale se face cu personal specializat si cu ajutorul utilajelor de mare capacitate , greifere si incarcatoare frontale. Debitarea profilelor agabaritice feroase se face cu ajutorul sistemului de taiere cu flacara oxiacetilenica si cu ajutorul presei de 800 tone forta pentru a obtine dimensiunile cerute de standardele internationale.

Compactarea deseurilor metalice feroase se face cu ajutorul a 4 prese de 90 si 160 tone forta. Incarcarea si transportul in vederea livrarii catre clientii nostrii se face in vagoane de cale ferata si in autocamioanele proprii cu ajutorul incărcatoarelor si greiferelor. Acest sistem tehnic permite prelucrarea a cel putin 80.000 de tone de materiale feroase pe an.

Cu Metalcomp, aveti garantia unor parteneriate sigure si de lunga durata, chiar daca sunteti un furnizor pentru deseuri feroase sau un client pentru fierul rezultat.

Reciclarea materialelor neferoase, o industrie sustinuta de Metalcomp

Echipament pentru extragerea cuprului din cablaje si livrare in forma granulata

Sortarea deseurilor neferoase asigura recuperarea cuprului, aluminiului sau chiar a metalelor mai scumpe (argint) din echipamente uzate, aparatura scoaza din uz, cablaje si deseuri diverse. Metalcomp incurajeaza recuperarea materiilor prime pentru economii substantiale si protectia mediului in care traim.

Compania detine instalatii specializate de sortare (cabine de sortare, ciururi de sortare, benzi transportoare benzi speciale echipate cu separatoare magnetice sau tamburi electromagnetici pentru extragerea metalelor feroase si neferoase (Al, Cu, Ag,), containere si prescontainere, echipamente de filtrare si ventilatie a aerului). Datorita contractelor care le avem incheiate cu marile companii producatoare de cablaje, inca din anul 2006 societatea a achizitionat echipamente complexe care asigura automatizare avansata in decablaj cabluri, avand o capacitate de peste 3 tone/zi.

Servicii complete de reciclare materiale usoare (carton, plastic, folie)

Echipamente complete de transport si compactare a deseurilor usoare

In zilele noastre, hartia este un material comun, insa, in trecut, ea era rara si foarte pretuita. A fost inventata in anul 105 de Ts’ai Lun, un nobil chinez. Metalcomp pretuieste hartia pentru o lume mai curata, fara taieri de copaci si pentru a a crea posibilitatea refolosirii acesteaia.

Firma noastră si-a dezvoltat in timp o retea moderna de colectare a materialelor neferoase (hartie-carton, plastic, folie) sustinută de sisteme de transport, procesare şi expeditie proprii. Contractele incheiate cu furnizorii nostri prevăd amplasarea de containere pentru fiecare categorie de deseu, containere care in momentul umplerii sunt ridicate de catre noi cu mijloacele proprii de transport. Astazi Metalcomp detine spatii de depozitare si echipamente integrate de compactare si management al deseurilor (transport, compactare, balotare). Compactarea si balotarea se face prin sisteme de prese specializate. Seriozitatea si increderea noastra au creat parteneriate de lunga durata in care am instalat prese de compactare la punctele de lucru ale furnizorilor nostri. Acest sistem de compactare la sediul furnizorului este foarte eficient economisind mult timp şi spatiu.